Telefon: +36 30 443 9348

Cím: 8257 Badacsonyörs, Szőlő u. 23.

E-mail: sipostihamer@t-online.hu

Borházunk az első badacsonyi magánpincészetek között nyitotta meg kapuit. Családunkban a szőlő- és borkultúra apáról fiúra száll. Dédnagyapám a herceg Eszterházyak badacsonyi vincellére volt egészen 1945-ig, majd az államtól vásárolt kis szőlőterületen folytatta tovább a gazdálkodást. A régi nagy szüretek hagyományait őrizte, sok turistát és híres embert vendégül látott a badacsonyi Szentkirályi-villában. A leghíresebb vendége Nagy Imre volt, aki az utolsó békés polgári napját is itt töltötte egy szüret alkalmából 1956. október 22-én, melynek bizonyságát egy emléktábla őrzi a ház falán.

A családi vállalkozásban működő borgazdaság ma 5 hektár területen gazdálkodik Magyarország egyik legnagyobb hírű borvidékén, a festőien szép Balaton partján a Badacsony-hegy lábánál.
Szőlőfajtáink: az Olaszrizling, Szürkebarát, Otthonel Muskotály, Rózsakő és a Kéknyelű.

A Borház folyamatosan bővül, 1990-ben nyílt meg az Anna Borozó, mely a Kisfaludy úton várja a borkedvelő turistákat, 1999-ben készült el a Fertályos Pince , 2003 tavaszán pedig a Sipos Vendégház, így a Badacsonyi Borút és a balatoni borturizmus egyik minősített állomása lett.

A pincészetre épült Sipos Vendégház télen ès nyáron is kellemes szálláshellyel várja a borkedvelő vendégeket.