Telefon: +36 30 443 9348

Cím: 8257 Badacsonyörs, Szőlő u. 23.

E-mail: sipostihamer@t-online.hu

ALAPOK

Kékrizling

Badacsony két alap borát, a Kéknyelűt és az Olaszrizlinget zártuk egy palackba, mellyel egy játékos és kedves bort alkottunk. Ez a Kékrizling.

Rosé Cuvée

A borvidék kékszőlő fajtáit válogattuk össze, hogy kedves, üde, de mégis tüzes Rozét hozzunk létre.

Merlot

A nagy kékszőlő fajták egyike, egy igazi francia Badacsonyban. Egy igazi Merlot, mert szeretem.

Badacsonyi Olaszrizling

A vidék sokarcú fajtája, melyet egyszerűsége tesz oly változatossá. Szalmasárga színe mögött rezedát, kis mandulás kesernyésséget, vulkáni mineralitást és elegáns savakat fedezhetünk fel, így méltó utódja a régi idők “nagy rizlingjeinek.”

ÉRTÉKEK

Badacsonyi Szürkebarát

Badacsony világhírű bora, mely már a királyok asztalán is a bazaltvulkán tüzét hordozta magában. Színe az aranyé, savai kellemesen kemények, simogatóak, zamatában a túlérett szőlőt kínálja nekünk.

Badacsonyi Kéknyelű

A világon egyedül Badacsonyban található szőlőfajta, mely tükrözi a borvidék minden ősi értékét. Tüzes savtartalma összetéveszthetetlen élményt nyújt a magas mineralitású vulkáni borok uralkodójaként.

Badacsonyi száraz Szürkebarát

A szürke szerzetesek bora, kik a fehér csuhájukat nem kímélve emelték e bort a mindenható tiszteletére Badacsony bazalt oltárán az ég felé. A tökéletes belső egyensúly ad kellő alapot az illatok és zamatok csodálatos, buja nászának.

ÉRTÉKEK NÁSZA

Balatoni Délután

Utazás, aranyhíd a vízen, meleg, egy csodálatos nő, napozás, egy kedves kis vendéglő, félre eső rejtekhely, csókok, mélyen egymásban fenn a mennyben, majd végtelen utazás a földön…

Hát ilyen a balatoni délután…

Balatoni Éjszakák

Vannak pillanatok, amik örökké tartanak. Az ezüsthíd csillogása a vízen, buja szellő a nádasban, egy éjszakai fürdőzésen két tekintet összevillanása…

Élmény, mely magával ragad, feledhetetlen balatoni éjszakák.

KIEMELT ÉRTÉKEK

'56-OS EMLÉKBOR - Imre bácsi bora

A palackban található bor ugyanazon dűlő gyümölcse, melyen 1956. Október 22-én dédnagyapánk meghívására Nagy Imre szüretelt és pihent meg utoljára forradalom előestéjén.

Késői Kéknyelű

A borvidék különlegessége egy késői szüret alkalmával is tud meglepetést okozni nekünk.  A markáns savakat és magas alkoholtartalmat finoman fedi el előlünk a kevés maradék cukor, mellyel a kéknyelű ismét új arcát fordítja felénk.

Lacrima Vulcanica

A jégbor a természet olyan kivételes ajándéka, mely borvidékünkön csak ritkán adatik meg. A tűkén megfagyott szemek magukba zárják a szőlő finom zamatát, melyet a préselésnél cseppenként nyerhetünk ki, így méltán nevezhetjük a vulkán könnyének.